Over Equitact

Equitact is opgericht door Lisette Wierenga. Als kind reed zij al paard en sinds 1996 bezit zij zelf ook paarden. Ze rijdt hiermee wedstrijden in de dressuur en af en toe een heerlijke buitenrit. Paarden zijn haar passie, net als coaching. Lisette heeft biologie gestudeerd aan de rijksuniversiteit van Groningen, vele opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van paarden. Onder andere een instructeursopleiding, cursussen longeren (enkele en dubbele longe), een cursus paarden beoordelen en een cursus Natural Horsemanship. Een opleiding tot professioneel coach met als vervolg hierop een cursus coachen met paarden maakte de lijst nog completer. Ook heeft Lisette al zeer veel lesmateriaal voor het onderwijs ontwikkeld en is zij ook docent mondelinge communicatie en trainer pedagogisch/didaktische bevoegdheid.

De jarenlange ervaring als professioneel coach en de kennis over het gedrag van paarden zet Lisette nu graag in in coachingstrajecten met paarden. Coachingstrajecten geven mensen veel inzicht in hun gedragingen en patronen. Een coachee zei hier eens over: ik voel me net een bloem die opengegaan is!

Nadat Lisette zelf ondervond hoe acupunctuur je gezondheid kan ondersteunen is zij aan de opleiding tot 'Practioner acupressuur paard' begonnen (zie onder links: Alona). Nieuwsgierig naar het effect van deze vorm van behandeling bij paarden. En met succes! Tijdens de opleiding bleek hoe geweldig paarden reageren op de behandeling en hoe enthousiast de reacties van de eigenaren waren over de effecten.

De kennis en ervaring die Lisette tot nu toe heeft opgedaan met het behandelen van paarden met acupressuur  zet zij graag in voor de behandeling van uw paard! Tijdens de behandeling gebruikt zij ook regelmatig shiatsumasage.  Dit maakte ook onderdeel uit van de opleiding. Shiatsu is de Japanse vorm van acupunctuur en wordt ook wel meridiaanstrekking genoemd.  Tot slot volgde ze bij Arine Kruyt (zie onder links: Cranio Paard) een workshop Cranio Sacraaltherapie. Ook dat bleek heel waardevol. 

Lisette werkt vanuit Groningen in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.