Behandeling / Werkwijze

Tijdens het 1e consult zal ik u vragen stellen over de situatie van uw paard of pony. Dit om een goed beeld te krijgen van de gezondheid en de geschiedenis van uw paard of pony. Daarnaast onderzoek ik uw paard. Dit doe ik het liefst in een voor het paard bekende, rustige omgeving, zodat het paard zich prettig voelt. Het is prettig als uw paard (enigszins) gepoetst is.

Ik zal onder andere de blaasmeridiaan (loopt over de rug) bevoelen met mijn vingers om te kunnen nagaan waar het paard gevoelig is. Het onderzoek geeft me nog meer informatie over de gezondheid van het paard.

Daarna geef ik het paard een behandeling die met name gericht zal zijn op het stimuleren van het stromen van de energie in het algemeen, aangevuld met enkele extra acupunctuurpunten passend bij de diagnose.Het 1e consult duurt circa 1 ½ uur.                                                                            

Na de 1e behandeling bepalen we in onderling overleg het vervolg. Wilt u een vervolg, dan zal ik de vragenlijst en de resultaten van het onderzoek verwerken tot een nog specifieker behandelplan. 

Vaak geeft de 1e behandeling al de nodige verbeteringen. Voor een beter effect adviseer ik echter om 3 behandelingen te laten plaatsvinden.Tijdens de 2e en 3e behandeling behandel ik het paard volgens het uitgewerkte behandelplan.  Deze behandelingen duren ongeveer 1  uur.Na 3 behandelingen zijn de klachten vaak sterkt verminderd en in het gunstigste geval verdwenen.

Na de behandeling

Mijn advies is altijd om na de behandeling het paard 24 uur rust te gunnen. Dus niet aan het werk zetten. Graag hoor ik van u welke veranderingen u ziet bij het paard na de behandeling.  Het paard kan de eerste dagen na de behandeling wat moe of stijf zijn.

Wanneer behandel ik niet?

Ik behandel niet als het paard/ de pony:

  • drachtig is of na het dekken/insemineren
  • koorts heeft
  • zojuist een zware training heeft gehad
  • tijdens het voeren of direct na het eten.

In bovengenoemde situaties kan de behandeling een averechts effect hebben en dat wil ik graag voorkomen.